Skip to content
Zet jouw ontwikkeling in de hoogste versnelling

Word de beste versie van jezelf

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Waar begin je

De start

Selectie

Wij bekijken je sollicitatie zorgvuldig en laten je binnen drie werkdagen na ontvangst weten of wij je uitnodigen voor een eerste online kennismaking van max. 60 minuten. We leggen je daarbij ook uit waarom we je wel of niet uitnodigen.

Kennismaking

In de online kennismaking onderzoeken we samen of er een ‘klik’ is en of onze kennis, kunde en ambities elkaar kunnen versterken. Ook gaan we in op de verwachtingen die jij van ons als werkgever en je collega’s hebt. Als dit positief uitpakt nodigen we je graag uit voor het vervolg.

Online test

Na een positieve kennismaking nodigen wij je uit om een aantal korte testen te maken die ons helpen een beter beeld van je te krijgen (IQ-test, competentietest, voorkeursrollen en drijfveren).

Tweede gesprek en opdracht

Na de test nodigen wij je uit voor een tweede gesprek dat wij, afhankelijk van de functie, combineren met een concrete casus/opdracht waaruit we kunnen afleiden hoe je denkt en werkt. De uitkomsten van deze testen zijn niet doorslaggevend in onze besluitvorming, maar wel ondersteunend.

Referentiescreening

Tot slot is een referentiecheck een vast onderdeel van ons selectieproces (twee referenties).

Aanbieding & arbeidsvoorwaardengesprek

Indien de voorgaande stappen van beide kanten goed verlopen doen wij je graag een voorstel dat naar ons idee het beste bij jou, bij ons en de functie past.

Join our team!

Wij kijken uit naar een fijne en succesvolle samenwerking!

Wat we willen overbrengen is dat er allerlei onderwerpen in meerdere sessies voorbij komen. Dit gaat deels over de operatie en deels over de cultuur. Daarnaast werkt Wieck met een voortgangsdocument waar onderwerpen op hoofdlijnen georganiseerd worden. Hoe de onboarding verloopt wordt ook gebruikt als toetssteen voor de voortgang van nieuwe medewerkers.

Wij werken met het 7-sterren-competentiemodel. Dit brengt vertrekpunt en ontwikkelingsmogelijkheden in 3 domeinen in kaart: energie, integriteit en intelligentie. Binnen elk van deze domeinen is er sprake van meerdere competenties. Evaluatie volgens dit model levert inzicht voor gerichte acties, zowel voor je leidinggevende als voor jou en je team.

Het 7-sterrenmodel onderscheidt 4 hoofdgroeirichtingen: Generalist, Expert, Product owner, Lead. In 1 van de 4 richtingen verwachten wij dat je je gaat ontwikkelen. We toetsen en bespreken dit samen elke 2 maanden, en nemen de inzichten en resultaten mee in je Persoonlijk Expeditie Plan.

De reis

Werk aan het spoor

Je krijgt van ons alle ruimte om jezelf te ontwikkelen, zowel op professioneel als persoonlijk vlak.

Het Persoonlijk Expeditie Plan beschrijft jouw ontwikkeling. Dit zetten we periodiek in om je koers te toetsen en plannen voor de toekomst te maken.

Wij coachen je progressie, en dat doen we regelmatig, zowel tijdens de dagelijkse gang van zaken als tijdens de projectvoortgang. Samen met jou werken we zo om maximale waarde te leveren aan onze klanten – en aan onze organisatie.

Wij zijn een diverse groep, met verschillende achtergronden. Samen zijn we meer dan de som van de onderdelen! Daarom organiseren wij ook regelmatig kennissessies, zodat we van elkaar kunnen leren. Wat we van elkaar leren maken we inzichtelijk voor onze nieuwe teamleden en zetten we ook in voor het ontwikkelen van nieuwe producten.

Als organisatie groeien wij gelukkig ook. Iedereen werkt aan gerichte doelstellingen en deliverables op organisatieniveau, op basis van jaarthema’s. Jij kiest zelf met welk onderwerp je het meest hebt, en waar je tijdens het jaar mee aan de slag gaat.

Wij vinden dat jouw rol je moet passen als een handschoen. Dus: je moet het kunnen, en je moet er blij van worden. Zo boek je de beste resultaten voor je klant. We beoordelen je dus niet alleen op je output! Nieuwe kandidaten inspireren ons maar al te vaak om ook persoonlijke assessments te doen. Verwacht geen standaardformulieren: dit is maatwerk!

Het is niet alleen maar aanpoten bij Wieck. Soms remmen we even af, en kijken om ons heen. Gaan we de goede kant uit? Voelen we ons hier nog goed bij? Zo houden we het hoofd koel en de geest kalm. Wij zijn niet zweverig, maar willen wel bewust bezig zijn.

Daarom vergoeden we ook je sportabonnement. Want work-life balance is niet alleen een kwestie van thuis kunnen werken als je dat wil. Maar ook dat je in beweging blijft. Zo krijg je energie en houd je die vast. Voor je collega’s, je klanten en voor jezelf.

Omdat je niet de enige bent die op reis is, ondernemen we regelmatig wat samen. Wij werken hier vanuit betrokkenheid en dat gaat buiten de werkvloer door. Zo ondernemen we regelmatig wat samen en organiseren zeker twee keer per jaar een mooi event. En hoe blij we ook zijn met de Van Nelle als werkplek; toch zijn we ook regelmatig daarbuiten te vinden.

De nieuwe richting

Tot ziens en het beste!

Op een gegeven moment besluit je misschien dat je ergens anders je carrière wil voorzetten. Je hebt veel geleerd, maar je denkt alles wel een keer gezien te hebben. Het gras lijkt groener, of je bent toe aan andere reisgenoten. Dan hopen we dat je merkt dat je een nieuwe versie van jezelf bent geworden.

We hopen dat we je hebben kunnen inspireren om onze ambassadeur te worden. Van je afscheid maken we natuurlijk een feestje waarop we terugkijken op de reis die je gelopen hebt. We hopen je daarna wel weer te zien op een van onze terugkomdagen en houden je uiteraard op de hoogte van onze laatste ontwikkelingen.