Skip to content

Innovatie en vrolijkheid: Rifka’s verbinding met de wereld van AI

In een wereld vol innovatie en technologische vooruitgang, heeft Rifka, de nieuwe adoptiespecialist bij Wieck Molendijk Consultants, haar sporen verdiend door de magie van AI te omarmen en te gebruiken om medewerkers te betrekken. Eén van haar meest betoverende projecten betrof de creatie van een gepersonaliseerde virtuele assistente. Deze assistente diende niet alleen als een middel om kennis over te dragen, maar bracht ook een ludiek element in de bedrijfscommunicatie.

Het project was bijzonder vanwege de persoonlijke en impactvolle manier waarop AI werd ingezet. “AI opent deuren naar een wereld vol kansen; het is aan ons om die kansen te ontdekken en te benutten,” zegt Rifka.  

Natuurlijk waren er ook momenten waarop Rifka twijfelde of haar ideeën zouden werken. Maar door nauwe samenwerking met haar collega’s en de bereidheid om te leren en aanpassingen te maken, wist ze altijd obstakels te overwinnen. Ze benadrukt het belang van flexibiliteit en teamwork om succesvolle projecten te realiseren.

Tijdens haar nieuwe carrière als adoptiespecialist heeft Rifka ook grappige en onverwachte reacties van medewerkers meegemaakt. Zo herinnert ze zich een situatie waarbij ze stroopwafels uitdeelde met een motiverende boodschap om de moraal op te krikken. Wat ze niet had voorzien, was dat het vitaliteitsweek was en het lunchmenu allemaal gezonde opties bevatte. Sommige medewerkers waren echter stiekem blij met een beetje suiker bij de koffie.

Op de vraag naar een superkracht die haar zou helpen in haar werk, kiest Rifka voor gedachten lezen. Ze ziet het als een manier om effectievere communicatiestrategieën te creëren en de samenwerking binnen projectimplementaties te verbeteren door de behoeften van haar collega’s te begrijpen zonder ze expliciet te hoeven vragen.

Een interessante wending in het gesprek komt wanneer Rifka praat over haar inspiratiebronnen. Rifka’s inspiratie haalt ze niet alleen uit haar werk, maar ook uit reizen. Als ze ergens naartoe zou gaan voor inspiratie, zou het Japan zijn. Naast de technologische vooruitgang fascineert haar ook de cultuur en werknormen, die dienen als een inspiratiebron voor veel zakelijke boeken.

Het meest waardevolle advies dat Rifka ooit heeft gekregen in haar carrière is om nieuwsgierig te blijven en durven vragen te stellen. In de snel veranderende wereld van technologie is voortdurende ontwikkeling essentieel, en het stellen van vragen toont betrokkenheid en bereidheid om te leren, niet alleen binnen het bedrijf maar ook bij de klant.

Rifka sluit af met een glimlach, benadrukkend dat ze altijd haar vrolijke zelf wil blijven, omdat een positieve houding je verder kan brengen dan je denkt. Met haar passie voor AI en haar unieke benadering van adoptie, blijft Rifka een bron van inspiratie binnen Wieck Molendijk en Privacy Specialist.