Skip to content

Cosmas’ reis: van de eerste ontmoeting tot een nieuwe carrière

In de wereld van carrières en professionele ontwikkeling maken mensen vaak verschillende reizen. Een van die reizen wordt belicht in dit artikel, die van Cosmas bij Wieck Molendijk consultants in Rotterdam. Zijn verhaal is een inspirerend voorbeeld van groei en persoonlijke ontwikkeling. In dit artikel zullen we de hoogte- en dieptepunten van Cosmas’ reis verkennen, evenals de waardevolle lessen die hij heeft geleerd.

De Start

Cosmas’ reis bij Wieck Molendijk Consultants begon op het corporatieplein, waar hij oorspronkelijk kwam voor een praatje met Privacy Specialist BV. Dit praatje opende de deur naar een nieuwe wereld, aangezien Wieck Molendijk Consultants en Privacy Specialist een stand deelden. Het bleek een cruciaal moment te zijn, want het leidde tot een uitnodiging voor Wieck Molendijk Consultants om een informatievisie te schrijven voor Cosmas’ toenmalige werkgever, en uiteindelijk tot zijn eigen besluit om minder dan een jaar later bij Wieck Molendijk Consultants te gaan werken.

Wat maakte Wieck Molendijk Consultants zo aantrekkelijk? Voor Cosmas was het de drive om kwaliteit te leveren en het vertrouwen dat hij voelde. Zijn eerdere ervaring met een werkgever, die hem onmiddellijk op straat zette toen de coronalockdown begon, gaf hem het duwtje in de rug om voor Wieck Molendijk Consultants te kiezen. Hij merkte op dat hij op Wieck Molendijk Consultants kon vertrouwen.

De onboarding bij Wieck Molendijk Consultants was anders dan wat hij eerder had meegemaakt. Er was geen standaardpakket aan trainingen om een ‘dertijn-in-een-dozijn consultant’ te worden. In plaats daarvan werd gekeken naar zijn individuele sterke punten en hoe hij die kon inzetten om waarde te leveren bij klanten. Deze persoonlijke benadering van onboarden maakte de start van zijn reis bij Wieck Molendijk Consultants uniek.

De Reis

Cosmas beschrijft zijn tijd bij Wieck Molendijk Consultants als opgedeeld in drie fases: leerfase, groeifase en doorgroeifase.

  • Leerfase: In het begin ging het vooral om leren hoe het is om een consultant te zijn. Hij werd met vertrouwen in zijn kunnen in het diepe gegooid, en als hij ergens vastliep, stond er altijd een collega klaar om te helpen.
  • Groeifase: Tijdens deze fase lag de nadruk meer op consultants als individuen en hun rol in het bedrijf. Het waardekompas en het eigenaarschap spraken Cosmas aan. Hij merkte op dat, in tegenstelling tot zijn vorige ervaringen, hij nu verantwoordelijkheid kon nemen voor zijn fouten en oplossingen kon aandragen in plaats van excuses te geven.
  • Doorgroeifase: In deze fase verschoof de focus naar de bedrijfscultuur en klantrelaties. Wieck Molendijk Consultants besteedde serieuze aandacht aan hoe ze met klanten en collega’s wilden omgaan en hoe ze dezelfde kwaliteit konden blijven leveren, zelfs tijdens groei.

Favoriete Herinneringen en Belangrijkste Lessen

Een van de hoogtepunten van Cosmas’ tijd bij Wieck Molendijk Consultants was de business trip naar Dubai. Hoewel het oorspronkelijke project niet doorging, bracht de reis waardevolle ervaringen en ideeën met zich mee. Het team werkte samen aan plannen voor de toekomst van het bedrijf.

Wat betreft belangrijke lessen die hij heeft geleerd, benadrukt Cosmas de volgende punten:

  • Verantwoordelijkheid nemen: Het nemen van verantwoordelijkheid, zelfs wanneer dingen fout gaan, creëert een goede, open en effectieve samenwerking.
  • Een goede aanpak: Het uitwerken van een degelijke aanpak voordat je aan de slag gaat, bespaart onvoorstelbaar veel tijd op de lange termijn.
  • Denken in enen en nullen vs. meningen en aannames: IT’ers denken in enen en nullen, terwijl businessmensen denken in meningen en aannames. Het begrijpen van deze verschillen is cruciaal.

Nieuwe Richting

Na zijn tijd bij Wieck Molendijk Consultants besloot Cosmas om een nieuwe carrière te verkennen. Hij miste de intellectuele uitdaging en wilde zijn passie voor onderzoek najagen. Zijn eerste stap was het nastreven van een PhD. Hij weet dat dit een uitdaging zal zijn, maar hij is vastbesloten om zijn doelen te bereiken.

Hij heeft een MSc in de plantbiotechnologie, met een specialisatie in plant fysiologie, microscopie en genetica, en hij zoekt nu een PhD in dezelfde richting. Of hij in de academische wereld zal blijven of het bedrijfsleven in zal gaan, weet hij nog niet, maar hij heeft vier jaar om hierover na te denken tijdens zijn PhD.

En, zoals hij bevestigt, blijft hij verbonden met de Wieck Molendijk Consultants-alumnigemeenschap. Hij deelt nog steeds dezelfde normen en waarden en is benieuwd hoe het bedrijf zal groeien. Hij hoopt zelfs de kennis die hij in de onderzoekswereld opdoet te vertalen, zodat de consultants binnen Wieck Molendijk consultants er iets aan hebben.

Een Nieuwe Start Maken?

Cosmas’ reis van de eerste ontmoeting met Wieck Molendijk Consultants tot zijn nieuwe carrière toont het belang van persoonlijke en professionele groei. Zijn ervaringen benadrukken het belang van verantwoordelijkheid nemen, een goede aanpak uitwerken en begrip tonen voor verschillende perspectieven. Zijn verhaal inspireert ons om onze eigen reis van groei en verandering te omarmen, waarbij we onze passies en doelen najagen, net zoals Cosmas dat heeft gedaan.

Dit verhaal herinnert ons eraan dat er altijd ruimte is voor meer inspirerend talent om bij te dragen aan het succes van organisaties. Als jij op zoek bent naar een nieuwe reis in je carrière en geïnspireerd bent door Cosmas’ verhaal, nodigen we je uit om te ontdekken hoe jij kunt bijdragen aan onze missie. 

Bekijk onze vacatures en wie weet, misschien ben jij wel de volgende persoon die ons team komt versterken en bijdraagt aan ons succesverhaal.