Skip to content

Vragenvuur met Cosmas!

Naar aanleiding van het vragenvuur stellen we Cosmas Broek een paar vragen over Wieck Molendijk consultants. Cosmas (29) is nu ruim een jaar werkzaam bij Wieck Molendijk consultants als consultant, daarnaast speelt hij ook een grote rol bij het zusterbedrijf Privacy Specialist. Hij ondersteunt projecten zoals A+, erkt actief mee aan de groeistrategie van Wieck Molendijk consultants en maakt graag artwork. Zie nu de video en lees het artikel!

Natuurlijk beginnen we met de vraag waarom hij voor Wieck Molendijk consultants als werkgever heeft gekozen. Hij vertelt dat hij als eerst werd aangetrokken door de leerpotentie binnen de organisatie, “Je zal hier niet zo snel het plafond bereiken, de mogelijkheden ijn eindeloos”. Daarnaast is het team ook heel belangrijk. Cosmas zegt dat iedereen hier lekker sociaal is en daardoor ook heel hecht is met elkaar. Het team van Wieck Molendijk consultants is niet standaard, zij werken gericht op het beter doen, net even dat stapje meer, het resultaat+ geven aan de klant. Ze willen de uitdaging aangaan en daar ook echt voor gaan.

Wat is Cosmas tot nu toe het meeste bijgebleven binnen zijn tijd bij Wieck Molendijk consultants?

Hij vertelt: “het meest trots ben ik op de samenwerking met De Goede Woning in Zoetermeer. Daar heb ik meegewerkt aan een project om de beslisboom reparatieverzoeken te optimaliseren. Het projectteam was heel gevarieerd, dat maakte het samenwerken erg leuk. De grootste uitdaging was het inschatten van de werkzaamheden. Het reparatieverzoekproces optimaliseren is een complexe uitdaging die veel variabelen en afhankelijkheden kent. Samen met projectteam hebben we een mooi resultaat opgeleverd.” Dit project heeft zich midden in de coronacrisis afgespeeld, alleen de kick-off was op locatie en de overige afstemming heeft allemaal online plaatsgevonden. “Ook dit was eigenlijk wel een uitdaging. Digitaal maakt het contact en de afstemming lastiger of beter gezegd anders. Mijn voorkeur gaat toch uit naar werken op locatie. Daarentegen was dit een mooi leermoment, het managen op afstand is dus gewoon mogelijk.

”Het team van Wieck Molendijk is niet standaard, zij werken gericht op het beter doen, net even dat stapje meer, het resultaat+ geven aan de klant.”

Cosmas laat weten dat hij elke dag leert en groeit. Samen met het team wordt er gewerkt volgens een ‘extreem eigenaarschapscultuur’. Dit betekent dat er geen ruimte is voor excuses, maar zij volledige verantwoordelijkheid nemen voor het resultaat van hun werk.

Waarom zou jij als klant voor Wieck Molendijk consultants kiezen?

Cosmas vertelt dat hij niet zo zeer zou kiezen voor een product of dienst, maar dat hij juist zou kiezen voor het team en de mensen. Zoals hij al eerder vertelde levert het team van Wieck Molendijk consultants goed resultaat, de kwaliteit is hoog. “Het team bestaat uit ontzettend goede projectleiders en gedreven professionals” zegt hij mooi. Lekker de ‘schouders eronder en gaan’.

Tot slot de vraag op welk resultaat hij het meest trots is.

Twee wil hij specifiek uitlichten, namelijk de samenwerkingsverbanden en de visie ‘one pager’ aanpak. Een mooi voorbeeld van een samenwerkingsverband dat wij actief begeleiden is A+. “Het mooiste is om de mensen met elkaar te verbinden en te zien hoe ontzettend veel winst hier uit te halen valt. In concept klinkt dit misschien lastig, maar hier zijn wij echt goed in”, vertelt Cosmas. In de ‘one pager’ bepalen we de stip óver de horizon en leggen we de uitgangspunten van de visies vast. De ‘one pager’ is een goed middel om gericht projecten aan te sturen. Veel organisatie zullen het herkennen: een vergeeld visiedocument dat al jaren op de plank ligt met een laag stof. “Een visie kunnen vertalen naar de praktijk is iets heel waardevols. Daarnaast is een visiedocument een mooie start van een digitale expeditie.”

Wil jij meer weten over de digitale expeditie en hoe we jou hierin kunnen helpen? Neem dan nu contact met ons op: 010-3076329.