Skip to content

Maak kennis met Raoul

Raoul van den Berg, een 31-jarige inwoner van het schilderachtige Dordrecht, heeft recentelijk de sprong gewaagd naar een nieuwe uitdaging bij Wieck Molendijk. Zijn veelzijdige achtergrond in retailmanagement en internationale sales vormt het fundament voor deze stap. In zijn eigen woorden vertelt Raoul over zijn achtergrond: “Van jongs af aan ben ik betrokken geweest in de wereld van retail. Mijn bachelorstudie in retail management legde de basis voor mijn professionele reis, met een internationale touch door een minor in Brazilië.”

Terugblik

Na zijn studie wist Raoul zijn salescarrière te laten bloeien bij een toonaangevend FMCG-bedrijf, waar hij betrokken was bij projecten in Azië. “De maritieme sector in Azië bood mij geweldige kansen om mijn vaardigheden te ontwikkelen en succesvolle resultaten te boeken.” Zijn passie voor sales leidde tot verdere uitdagingen in Latijns-Amerika, waar hij bekende merken hielp met marktpenetratie.

Raoul blikt terug: “Het vergroten van het klantenbestand en assisteren bij de groei in nieuwe markten waren hoogtepunten in mijn carrière.” Wat Raoul het meest trots maakt? “Dat moet mijn sociale vaardigheid zijn in combinatie met netwerken. Het leggen van connecties en het creëren van een warme sfeer geven me voldoening, zowel op het werk als in sociale settingen.”

Het eerste contact

Bij Wieck Molendijk zag Raoul een kans om zijn horizon te verbreden: “Na zoveel jaar in retail vond ik het tijd voor iets anders.” IT heeft hem altijd al geboeid, maar daar had hij zich nooit verder in verdiept. Na een korte zoektocht kwam hij al snel uit bij Wieck Molendijk consultants met de functie IT consultant en de uitnodiging volgde snel.

Hij vertelt: “tijdens mijn komst werd het bedrijf goed gepresenteerd en viel mij op hoe veel het bedrijf bezig is met innovatie op het gebied van AI. Verder heb ik ook gezien dat er een enorme innovatiecultuur heerst binnen de organisatie waarbij creativiteit wordt aangemoedigd. Dit was voor mij reden genoeg om te kiezen voor Wieck Molendijk. “

Gezien zijn nieuwheid in de IT-wereld, benadrukt Raoul zijn leerdoelen: “Wat de IT voor mij zo speciaal maakt, is de voortdurende noodzaak om je aan te passen aan nieuwe technologieën en trends. Ik wil een grondige kennis opdoen van verschillende IT-technologieën en mijn adviesvaardigheden vergroten om de klant zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.” 

Ontmoeting met het team

Raoul’s nieuwsgierigheid richt zich nu op de bedrijfscultuur: “Ik kom uit een meer traditioneel hiërarchisch bedrijf, dus ik ben benieuwd naar de dynamiek van het team, de waarden en normen, en de communicatiestructuur.” Het kennismaken met het team was dan ook een boeiende ervaring voor Raoul: ” De dag omvatte diverse interactieve activiteiten, waaronder een spannende escape room. Hier werd het samenwerken al direct op de proef gesteld. Afsluitend wezen dineren in een restaurant waar ik iedereen nog persoonlijk heb kunnen spreken. Een divers team met bijzonder veel kwaliteiten en positieve energie.” 

Aan de slag

Voorbereiden op zijn nieuwe baan heeft Raoul serieus genomen: “In mijn vrije tijd heb ik zelfstudie gedaan over projectmanagement en Wieck Molendijk’s gerealiseerde projecten onderzocht.” Zijn verwachtingen voor het inwerktraject bij Wieck Molendijk zijn duidelijk: “Ik hoop op een diepgaand inzicht in bedrijfsprocessen en procedures, samen met het ontwikkelen van specifieke vaardigheden voor een effectieve bijdrage aan de organisatie.” Raoul kijkt vol enthousiasme uit naar deze nieuwe uitdaging en is ervan overtuigd dat Wieck Molendijk de ideale plek is om zijn professionele reis voort te zetten!