Skip to content

Wie is Cosmas? Lees meer over onze nieuwe consultant

Wie is Cosmas? Als ik het kantoor binnenloop staat hij de kantoorplanten water te geven. “Ik ben bijna klaar. Alleen deze moet nog wat plantenvoeding hebben. Zie je die bleke jonge bladeren? Dat is een tekort aan micronutriënten.” Van oorsprong is Cosmas een plant biotechnoloog maar vandaag begint zijn 5de maand als consultant bij Wieck Molendijk consultants. In deze blog stelt hij zichzelf voor.

Van plantbiotechnoloog naar consultant. Waarom heb je de omschakeling naar consultancy gemaakt?

“Ik ben na mijn afstuderen eigenlijk per toeval in aanraking gekomen met de ICT binnen woningcorporaties en dat beviel zo goed dat ik na een paar jaar heb besloten dit te blijven doen. Het is meer resultaatgericht en socialer dan de plantenwetenschappen. Dit past beter bij me. De overstap van in dienst bij een woningcorporatie naar consultant was daarbij de kers op de taart: nu kan ik nóg meer projecten doen en mensen leren kennen.”

Een wetenschapper als consultant, hoe werkt dat?

“Ik zit niet met een labjas achter mijn bureau maar ik maak wel dagelijks gebruik van mijn wetenschappelijke achtergrond. Ik ben bijvoorbeeld heel analytisch en kan zaken gemakkelijk in het grotere geheel plaatsen. Daarnaast wordt een wetenschappelijk onderzoek altijd heel gestructureerd opgezet, denk je van tevoren goed na over wat je wil bereiken en hoe je dat gaat doen. Dat pas ik nu ook toe in mijn projecten en in de adviesrapporten die ik schrijf.”

Waar houd jij je nu mee bezig?

“Ik vul mijn dagen met vier verschillende projecten en werk onder andere aan het optimaliseren van een reparatie beslisboom en de selectie van een front-office oplossing. Dit doe ik niet alleen. We maken als team gebruik van elkaars expertises en helpen elkaar en de klant daarmee maximaal verder. Dat gaat zelfs verder dan alleen consultancy skills. Ik ben in mijn vrije tijd tekenaar en ik ontwikkel bordspellen. Naast consultant ben ik ook grafisch ontwerper bij Wieck Molendijk consultants en ontwikkel ik nieuwe producten. Ik leer hier dagelijks nieuwe dingen en wordt echt uitgedaagd. Deze baan is op mijn niveau, dat heb ik eigenlijk nog niet eerder gehad. Ik kan hier mijn ei kwijt en dat is leuk!”

Wanneer moeten ze jou inhuren?

“Qua persoon huur je mij in als je weer tot rust wil komen en blij naar je werk wil gaan. Ik neem je zorgen weg en zorg dat alles onder controle is. Daarnaast vind ik een goede werksfeer belangrijk en die creëer ik door iedereen erbij te betrekken, enthousiast te maken en te laten lachen. Qua skillset kun je mij het beste inzetten om processen te optimaliseren en (implementatie)projecten te managen.”

“Ik neem je zorgen weg en zorg dat alles onder controle is”