Skip to content

Een praktisch stappenplan om richting te geven aan de digitale transformatie

Photo by Lukas Juhas on Unsplash

Woningcorporaties hebben in de digitale transitie te maken met enorm veel spelers: van data en huurders tot de cloud en de organisatie en haar medewerkers zelf. Hoe verenig je al deze spillen in je visie en beleid en hoe maak je dit vervolgens uitvoerbaar? Wieck Molendijk consultants vertelt op CorporatiePlein meer over haar digitale expedities. Wat zijn dit en hoe helpt het corporaties richting te geven aan haar digitale transformatie? We spraken er alvast over met Michel Bakker, partner bij Wieck Molendijk.

Wat staat centraal op jullie stand op CorporatiePlein 2022?

In de professionalisering en groei van organisaties blijven mensen en digitalisering elkaar ontmoeten. De exacte meerwaarde en de risico’s van de digitale expedities die hiervan het gevolg zijn, zijn vooraf veelal onbekend of moeilijk te bepalen. Maar in vrijwel alle gevallen gaan deze digitale expedities gepaard met serieuze kosten en hebben ze potentieel een grote impact op het toekomstige succes van de betreffende organisaties en de mensen die er werken.

Wij zien dat veel corporaties moeite hebben om hun visies – op organisatie, klant, data, informatie én de cloud – te verbinden en deze te operationaliseren. Ook het meenemen van de leveranciers, de medewerkers en het verhogen van de betrokkenheid en adoptie is een aandachtspunt. Op CorporatiePlein laten we bezoekers zien én beleven hoe je dat op een heel effectieve manier met de digitale expeditie oplost.

”Het is onze missie om jou de regie te geven op je eigen digitale expeditie, alle projecten in de juiste volgorde te plaatsen en te helpen bij een succesvolle uitvoering”

Voor welke informatie en kennissessies kunnen bezoekers bij jullie terecht?

Op CorporatiePlein bespreken we onder andere thema’s als: wat is de digitale expeditie en hoe ziet de aanpak eruit, hoe zorg je voor meer adoptie en betrokkenheid in de organisatie, hoe laat je data voor de klant en je organisatie werken zodat mensen kunnen doen waar ze goed in zijn, welke impact heeft de cloud op je organisatie, hoe ziet het readiness programma eruit en wat zijn de juiste ingrediënten voor een succesvolle ICT-samenwerking?

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?

Wij luisteren naar onze klanten en helpen om complexe vraagstukken te ontwarren. Met de digitale expeditie bieden we jou een praktisch stappenplan om richting te geven aan de digitale transformatie.

Bron: CorporatieMedia