Skip to content

Hoe we dat doen

Hoe we jou helpen?

Wieck Molendijk consultants gelooft erin dat je terug naar de essentie moet gaan om betere resultaten te behalen. Met het Windrichtingsmodel verbinden we organisaties met hun omgeving. Wij creëren overzicht in complexe situaties en helpen woningcorporaties hun doelstellingen te bereiken door succesvolle ICT projecten af te ronden.

Windrichtingsmodel

Met het Windrichtingsmodel worden succes- en risicofactoren geanalyseerd en in kaart gebracht: waar staan we? Waar gaan we naartoe? Hebben we wind mee of juist tegen? Of is het windstil? Succes komt niet alleen voort uit processen, mensen of systemen maar uit meerdere factoren die binnen een project spelen. Wieck Molendijk consultants heeft een standaard aanpak ontwikkeld dat bij elk project gericht wordt ingezet, aansluitend op de vraag en de behoefte van de organisatie.

Onze aanpak

Onze aanpak staat voor persoonlijk, deskundig en doelgericht. Elk project kent een ander uitgangspunt en dat vraagt om een persoonlijke aanpak. Met het bewezen windrichtingsmodel wordt in kaart gebracht waar de organisatie ten opzichte van haar omgeving en haar ambitie en doelstellingen staat. Met de scan Succesfactoren worden risicofactoren geanalyseerd en in kaart gebracht evenals verbeterpunten. Waar staan we? Hebben we wind mee of juist tegen? Of is het windstil?

Wieck Molendijk consultants heeft een standaard aanpak ontwikkeld dat bij elk project gericht wordt ingezet, aansluitend op de vraag en de behoefte van de organisatie. Elk project wordt op basis van de vijf fasen van het windrichtingsmodel opgepakt.