Skip to content

Data-management

Wat is het?

Het draait niet meer om data maar om de kennis en inzichten die data je geeft. Je hebt een gezonde datahuishouding nodig, maar bij veel organisaties ligt de focus op datakwaliteit en techniek. Deze trajecten duren vaak te lang en geven te weinig resultaat. Inmiddels dienen nieuwe vragen zich aan: Hoe tillen organisaties hun datamanagement naar een hoger niveau? Hoe zetten ze hun datalandschap neer? Hoe implementeren we datastandaarden? Hoe behouden ze continue de kwaliteit over hun datamanagement? En nog belangrijker: hoe zorg ik voor een kennisgestuurde organisatie met een hoge data-geletterdheid en digitaal fitte mensen? Dit vraagt om een aanpak die al deze vragen kan beantwoorden.

Hoe pakken we dat aan?

Als eerste starten we bij de eindgebruikers: welke kennis en inzichten zijn nodig? En hoe is het huidige gebruik van de (data)systemen en welke oplossingen liggen in de organisatie van processen? Vervolgens gaan we aan de slag met het gezamenlijk invullen van ons data volwassenheidsmodel. Dit is de nulmeting die je nodig hebt om je vervolgstappen te bepalen en te begrijpen waarom sommige onderdelen niet van de grond komen zoals je zou willen. Samen met de organisatie organiseren we sessies en workshops om de verschillende wandelroutes richting de kennisgestuurde organisatie in kaart te brengen en uit te voeren.

Wat levert het op?

Hierdoor ontstaat een routekaart naar de gewenste situatie. Onze consultants helpen je vervolgens om de juiste stappen te nemen en een kennisgestuurde organisatie te worden.

Relevante cases binnen dit thema

Van ‘black box’ naar succesvolle implementatie

Hoe wij SUWR, onderdeel van Maaskoepel, hielpen bij de implementatie van een nieuwe urgentiemodule, zodat ze hun dienstverlening drastisch konden verbeteren. Lees meer → “Van ‘black box’ naar succesvolle implementatie”

Vastgoeddata: van jengatoren naar piramide

Bazalt Wonen stond voor een enorme uitdaging: het optimaliseren van vastgoeddata na een complexe fusie tussen Woonlinie en Woonservice Meander. Na de fusie bleek de vastgoeddata van Bazalt Wonen een stapeling van verschillende systemen en processen te zijn, wat resulteerde in een ongewenste en ongezonde datahuishouding. Lees meer → “Vastgoeddata: van jengatoren naar piramide”