Skip to content

Sessie digitale fitheid: teamontwikkeling en verbinding

Op 23 aug 2023 heeft een inspiratiesessie plaatsgevonden met 20 collega’s van de afdeling I&A van Parteon. Tijdens de uitgebreide sessie in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam hebben de medewerkers van Parteon gewerkt aan hun digitale fitheid en aan de verbinding met elkaar.

Samenwerking team

Michel du Chatinier van Parteon legt het doel van de sessie uit: “Het organiseren van de sessie had een aantal redenen: Ten eerste willen we de ‘groene kant’ (van samenwerking) binnen het bedrijf verbinden. Binnen elke samenwerking is het van belang om op sociaal niveau in teamverband goed te kunnen schakelen. Dit kan door het nuttige met het aangename te verbinden. Als je de ‘groene’ en de ‘blauwe’ kant tegelijk pakt dan krijg je meer positie. Dan kun je vanuit een teamflow samenwerken.  Medewerkers weten elkaar dan beter te vinden.”

Verbinding met de organisatie

De onderstaande tekst stond op het Intranet van Parteon (geschreven door Michel). Dit illustreert hoe Parteon de positieve ervaring van de sessie ook meegeeft aan de rest van de organisatie:

“Geweldig nieuws! Een succesvolle inspiratiesessie over AI bij de Van Nelle Fabriek voor de afdeling bedrijfsondersteuning is een positieve stap in de juiste richting. Het feit dat de sessie geslaagd was, suggereert dat de deelnemers waardevolle inzichten hebben opgedaan en geinspireerd zijn geraakt door de mogelijkheden van AI binnen hun vakgebied. Deze ervaring kan leiden tot nieuwe denkwijzen, innovatieve benaderingen en verbeteringen in de bedrijfsondersteuning. Het succes van de sessie benadrukt de kracht van het combineren van historische context met moderne technologie om zo tot effectieve oplossingen te komen.”

AI innovatie

Inmiddels heeft Parteon meerdere innovatie initiatieven gestart, waaronder een waardevolle AI pilot. Het werken aan digitale fitheid en het bewust zoeken naar verbinding op de afdeling (en met de rest van de organisatie) heeft mooie vruchten afgeworpen.

Gerelateerde Diensten

  • Digitaal fit →

    De slagingskans van digitale transformaties is voor 80% afhankelijk van mensen. Wij zorgen voor betrokken, zelfredzame medewerkers door digitale fitheid.