Skip to content

Migratie Tobias365

Eind 2023 ondernam Arcade een grote stap naar efficiëntie en innovatie met de livegang van Tobias 365. De samenwerking met Wieck Molendijk Consultants bleek van onschatbare waarde. Een inspirerend gesprek met José van Wandelen, Coördinator I&A bij Arcade Wonen. 

Bruggen, belangen en de juiste beslissing

Het implementeren van een nieuwe ERP systeem is voor de meeste organisaties een uitdaging. Het is een project wat impact heeft op de gehele organisatie: medewerkers, processen, systemen, data, op alle gebieden is er impact. Om dit goed te beheersen is er gezocht naar een externe projectleider die als bruggenbouwer, belangenbehartiger maar vooral holistische bewaker van de juiste beslissingen kon fungeren. In Wieck Molendijk Consultants is de ideale partner gevonden.

De kennis en ervaring, het zorgen voor overall overzicht en het positief motiveren van de mensen door Sander waren onmisbaar voor dit project

José van Wandelen, Coördinator I&A bij Arcade 

Samen sterk 

Wieck Molendijk speelde een sleutelrol in het begeleiden van Arcade gedurende het hele proces. De persoonlijke benadering, pragmatische aanpak en ervaring van Wieck Molendijk Consultants, die meerdere implementaties bij andere corporaties hebben geleid, bleken van onschatbare waarde. Wieck Molendijk Consultants heeft niet alleen als externe projectleider gefungeerd maar ook als motivator voor collega’s op momenten dat het project complexer werd en als coördinator van uitgebreide acceptatietesten.

Testen houdt in dat wordt gecontroleerd of alles in de testomgeving, zoals ze het hebben opgezet, ook daadwerkelijk functioneert. Het is niet alleen belangrijk dat afzonderlijke onderdelen goed werken, maar ook dat ze samenwerken, zelfs tussen verschillende programma’s. Wieck Molendijk Consultants heeft dit proces begeleid met een grondig overzicht.

Menselijke factor

Een goede projectleider geeft leiding aan het proces zodat de organisatie weet waar zij staan en zij de juiste beslissingen kunnen nemen. In een complex project als een Tobias365 implementatie is ook de menselijke factor van een projectleider doorslaggevend. Door positief te blijven en focus te houden op het uiteindelijke doel kan een organisatie zich richten op de belangrijke acties, ook als het project stroperig en moeizaam aanvoelt.

Gerelateerde Diensten

  • Cloud & systemen →

    Verbeter de vindbaarheid van informatie. stimuleer samenwerking en creëer zo de voorwaarden voor een innovatieve en toekomstbestendige organisatie.