Skip to content

Een goede (test)voorbereiding is het halve werk

Bij de overgang naar een nieuw Cloud ERP-systeem zocht Intermaris naar een partner die de testcoördinatie kon verzorgen. Tijdens de verkennende gesprekken heeft Wieck Molendijk Consultants uitgelegd hoe zij de testcoördinatie van voorbereiding tot het coördineren en opvolgen van de issues uitvoert en de klant hierin ontzorgd. Met veel plezier hebben Jurgen en Sander deze cruciale rol op zich genomen.

Wieck Molendijk heeft zich erg flexibel opgesteld en dacht in veel opzichten mee. Daarnaast is de uitvoering door de test coördinatoren voortreffelijk verlopen, het regende complimenten over jullie rol!

Alike van Berkel, teamleider informatisering bij Intermaris

Aanpak

Bij de migratie en implementatie van een nieuw (ERP-)systeem behoren de testvoorbereidingen, testcoördinatie en de datacontroles tot een cruciale fase. Ons ervaren team zorgt dat de juiste voorbereidingen zijn getroffen. Zo wordt er bij aanvang van het project een overzichtelijke detail- en capaciteitsplanning opgesteld en worden sessies direct ingepland. 

Met zorg wordt er een testplan en conversie controleplan opgesteld dat aansluit op de organisatie. De testscenario’s worden uitgewerkt en de testtool wordt volledig ingericht. Ook zorgen we voor de afstemming met de leveranciers en dat de instructies voor het testteam gebruiksvriendelijk zijn en tijdig klaar liggen. Niets is vervelender dan onvoldoende voorbereid de testfase in te gaan. Veelal zorgen we voor drie testrondes: een centrale ronde, individueel en we testen de ketenintegratie. 

Met een totaaloverzicht van issues, de impact en de follow-up sturen we op het effectief en efficiënt oplossen van issues. Daarnaast geven we jou als klant regie waarmee de stuurgroep een beredeneerd besluit kan nemen over de acceptatie van het systeem. 

Het testen van een project met zoveel impact is een project op zich, Jurgen en Sander hebben zich opgesteld als Test-projectleiders en ons daar ver mee in ontzorgt.

De kracht van balans

De focus van Wieck Molendijk Consultants ligt op het vinden van een goede balans tussen een gestructureerde en een menselijke aanpak. Dat is een kwaliteit die wij waardevol vinden omdat in een testtraject meerdere belangen moeten worden afgewogen. Zowel binnen het testteam, met de leverancier(s) als met de projectleider (en de werkgroepen). Wij kennen dit spel als geen ander.